Отговаряме на най-често задаваните въпроси към професионален водопроводчик

Отговаряме на най-често задаваните въпроси към професионален водопроводчик

Споделяме с вас въпросите, на които сте искали да получите отговори. Ако някога сте се чудили за работата на водопроводната инсталация във вашия дом в, включително за странните шумове, ниското налягане на водата и как да изберете бойлер – тук ще ги намерите. Присъединете се към нас, за да открием отговорите на тези седем най-наболели въпроси, свързани с водопроводната система.

Колко вода губя от постоянното капене от кранчето?

Капещият кран може да струва скъпо, ако се остави без надзор, като се започне от загубата на вода. Ако оставите един кран да капе с десет капки в минута, може да загубите над 300 литра вода годишно според данни на Геологическата служба. Разхищението на вода е достатъчно лошо, но не забравяйте, че ще плащате за него и с по-високи сметки за комунални услуги всеки месец. По-бързото капене или повече смесители в такова състояние ще ви струват повече. Капките може да съдържат и вредни минерали, които ще оцветят мивките ви, което ще доведе до необходимостта от тяхната подмяна. Капещите смесители могат да доведат и до необходимостта от подмяна на шкафовете, която може да бъде в хиляди. Най-добре е да извикате водопроводчика си още при първите признаци, за да облекчите проблема.

Защо си струва да наемам водопроводчик?

С цялата помощ от типа „направи си сам“, която може да се намери в интернет днес, си мислите, че грижата за водопроводната инсталация би трябвало да е лесна и по-евтина. Понякога евтиното се оказва по-скъпо. Повечето хора не са обучени и нямат опит в справянето с водопроводни проблеми и могат да причинят по-големи проблеми по време на изпълнението на това, което може да изглежда като прости водопроводни задачи. Държавният съвет за изпити по водопроводни услуги изисква водопроводчикът, работещ в страната да е обучен и опитен в справянето с малки и големи водопроводни проблеми. Водопроводчиците могат да осигурят спокойствие и да гарантират, че проблемът ви няма да ви струва повече в дългосрочен план. Освен това те могат да предоставят богата информация и съвети за поддръжка. Пропуснете пробите и грешките и позволете на водопроводчик да реши вашия водопроводен проблем.

Как да защитя тръбите си през зимата?

Тук, в България, имаме своя дял от слънчеви дни и горещини, но в много райони има много студове, които настъпват в разгара на зимата. Важно е да защитите тръбите си, за да избегнете скъпи ремонти. Тръбите, особено в таванските помещения, трябва да бъдат изолирани. Изолация се предлага и за тръбите около къщата. Капането на студена вода през нощите, които ще паднат под нулата, ще позволи на водата да тече, като гарантира, че тръбите няма да замръзнат. Поддържането на отоплението над 20 градуса, дори когато отсъствате от дома, помага за поддържане на топлината в тръбите. Не забравяйте да оставяте вратите на шкафовете и баните отворени, за да може тръбите също да се насладят на част от тази топлина.

Въпроси към водопроводчик
Отговаряме на най-често задаваните въпроси към професионален водопроводчик 3

Защо налягането на водата ми изведнъж е ниско?

Има безброй причини, поради които налягането на водата може да е ниско. Лицензиран водопроводчик ще може да направи всички диагностични проверки, за да открие проблема. Някои от причините включват затворени спирателни вентили и запушени тръби. Понякога причината е толкова проста, колкото блокирането на главата на душа, аератора или кранчето. По-сериозните проблеми включват теч в тръбите, вътре или извън дома ви. Ако само налягането на топлата вода е ниско, това може да е сигнал за проблем с водонагревателя.

Как да разбера дали се нуждая от пренареждане на тръбите?

Има ли водата ви мръсен вид, мирис или вкус? Чувате ли странни звуци, идващи от тръбите ви? Това може да са първите признаци, че тръбите ви се нуждаят от ремонт или подмяна. Когато купувате нови уреди, грил или огнище, често се налага да инсталирате нов газопровод. Ако имате повтарящи се течове или запушвания, това също може да е знак, че е време да повикате водопроводчик, който да оцени тръбите в целия ви дом.

Какво означава твърда и мека вода и защо това е важно?

Твърдата вода идва директно от външните водопроводи във вашия дом и съдържа калций и магнезий, наред с други минерали. Проблемите с твърдата вода се изразяват в появата на петна по съдовете, сапунени мърсотии във ваната и минерални отлагания в тръбите и уредите. Меката вода е резултат от използването на продукти за омекотяване на водата и премахва вредните минерали, които могат да нанесат щети на дома ви. Вашият лицензиран водопроводчик може да ви помогне да определите подходящата система за мека вода за вашия дом.

Кой е по-добър безвъздушен или традиционен бойлер?

Често нагревателите за вода без резервоар могат да ви спестят пари от сметките за комунални услуги. Те също така работят за незабавно затопляне на водата, като нямат възможност за съхранение. Водата влиза в дома ви, преминава направо през безвъздушния нагревател и излиза гореща от крана ви. Но ако студената вода извън дома ви е по-студена поради метеорологичните условия, може да отнеме повече време, отколкото при традиционния водонагревател, който вече работи, за да поддържа съхранената вода гореща. Това означава, че енергията, използвана при безвъздушните бойлери, е по-малка. Безконтактните бойлери често са по-скъпи, но също така не заемат толкова място и обикновено издържат по-дълго от традиционните бойлери.

Вашият лицензиран водопроводчик може да ви запознае с предимствата и недостатъците на всеки от тях и да ви помогне да изберете най-добрия бойлер за вашия дом.

Сега, след като имахте възможност да получите отговори на много от тези наболели водопроводни въпроси, е време да се възползвате от тези придобити знания и да изберете вашия ВиК техник от techove-varna.com, с няколко клика, за решаване на всички ваши водопроводни нужди.


Оценете post