Причините за теч от кранчето?

Каква е причината за теча от кранчето?

Капещият кран може да изчерпи както портфейла, така и търпението ви. Звукът е не само дразнещ, но и обикновеното капене може да доведе до големи загуби на вода. Кран, който капе десет пъти в минута, може да изразходва до 5 литра вода дневно! Водопроводната система в дома ви е важна част от инфраструктурата и често се приема за даденост. Мрежата от водопроводни тръби и канализация в дома ви отговаря за подаването на водата, използвана за почистване и хранене, а канализацията – за изхвърлянето на отпадъците. Осигуряването на изправност на системата е от жизненоважно значение за вашето здраве и това на семейството ви.

Проблеми с тръбите

Макар и рядко, проблеми с тръбите може да са причина за течащия кран. Обикновено проблемите с тръбите се изразяват в други, по-забележими проблеми, преди да доведат до теч на крана, но това не е нечувано. Тези други симптоми могат да включват външни течове, миризми и оцветена вода. Проблемите с тръбите причиняват колебания в налягането, което може да доведе до капене на крана.

Налягане на водата

Когато налягането се повиши, може да се стигне до сериозна ситуация. Когато имате правилно налягане във водопроводните тръби, постигате ламинарен поток на водата. При това положение водата преминава през тръбите ви с правилната скорост при правилно налягане и изглежда, че тече плавно и постоянно. Основният симптом на прекомерното налягане, причиняващо неламинарен поток, е дрънченето в тръбите. Движението на тръбите може да доведе до износване на тръбните съединения, което води до пукнатини и изтичане на вода. Може да се инсталират клапани за ограничаване на налягането (PLV), които да регулират налягането на водата и да предпазват тръбите ви от колебания в налягането на водата.

Друга причина за високото налягане на водата могат да бъдат въздушни мехурчета, попаднали в тръбите. Въздушните мехурчета не се изхвърлят и образуват преграда, покрай която водата преминава. Това създава промени в налягането, които натоварват тръбите. Съществува прост метод за изчистване на тръбите от въздушни джобове, който можете да направите сами, за да отстраните проблема.

какви са причините за теч от кранчето, капещ кран, капеща чешма, течаща чешма

Шайба и О-пръстен

Ремонт на кран на кухненска мивка
Нещо толкова просто като счупено уплътнение може да доведе до много по-съществени проблеми. Двете уплътнения във вашия кран работят заедно, за да гарантират, че водата няма да излезе от арматурата. Можете да определите кое от тях е повредено, като определите къде се появява течът. Ако водата изтича от шпиндела, най-вероятно трябва да смените шайбата вътре в крана. Ако кранът капе дори при изключен шпиндел, най-вероятно трябва да смените уплътнителния пръстен. О-пръстенът е най-склонен да се повреди, когато налягането на водата е твърде високо.

Разхлабени части

Може би водопроводната ви инсталация просто се нуждае от настройка. С всички движещи се части в крановете старостта може да се отрази и да доведе до износване на частите. Седлото на клапана е най-предразположено към повреда, тъй като минералите във водата могат да износят уплътнението с течение на времето. Други части могат да се разхлабят с течение на времето и трябва да бъдат затегнати. За смесителите за мивка може да е необходим нов патрон, който може да върне състоянието на смесителя ви като нов с помощта на лесен ремонт.

Теч от кранчето на кухненска мивка

Върнете водопроводната си инсталация от окаяно състояние, обадете се на Ботанически водопровод днес!
Ако не бъдат отстранени навреме, течовете на вода са лоша новина за околната среда и могат да доведат до скъпи сметки за вода и скъпоструващи щети в дома ви. В Botanical Plumbing предлагаме тестване под налягане, за да се уверим, че водопроводът ви функционира правилно, и множество ремонти на течове, включително ремонти без изкопаване. Свържете се с нас, за да обсъдим нуждите ви, и не забравяйте, че сме на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, за спешни ремонти.

4/5 - (22 votes)
1 reply
  1. Искрен
    Искрен says:

    Вероятно имате проблем с уплътнението или тръбата на кранчето. Вие трябва да го оправите или да се свържете с професионалист за помощ.

    Отговор

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *