Защо топлата ми вода свършва бързо

Защо топлата ми вода свършва толкова бързо?

Натрупването на утайки е основният проблем за изтичането на топлата вода по средата на душа. Когато бойлерът ви се напълни, минералите могат да започнат да се утаяват в резервоара за вода и с течение на времето да се натрупват в големи количества. Това от своя страна може да означава, че в резервоара остава много малко място за вода.

Ако проблемът е в натрупването на утайки, ще трябва да промиете бойлера си от минералите и мръсотията, които запушват резервоара. Това е доста проста задача, но може да отнеме много време и да бъде досадна.

Ще трябва да се уверите, че сте отделили време, в което не е необходима гореща вода, а също така да се уверите, че разполагате с инструкциите на производителя, тъй като при почистването на системите трябва да се внимава, тъй като често има строги мерки за безопасност, които трябва да се спазват. Ако не сте сигурни в детайлите на вашата система за гореща вода, може да е препоръчително да се обърнете към доверен професионален водопроводен сервиз, който да свърши работата вместо вас.

Стар нагревател за вода

С възрастта бойлерите, както всяко оборудване, могат да се влошат и да станат по-малко ефективни с течение на времето. Ако вашият водонагревател е малко по-стар и бързо ви свършва топлата вода, може да е добра идея да погледнете как работи. Проверете за течове, големи количества пара или странни шумове. Ако забележите някой от тези признаци, може би е време да ремонтирате или смените системата си за гореща вода.

Малък бойлер

Това може да звучи като очевиден отговор, но понякога не е нещо, за което се замисляте, докато не ви свърши топлата вода. Водонагревателите се предлагат в различни размери, които обикновено зависят от размера на къщата и броя на обитателите. Може да имате къща с три спални, но ако в нея живеят само двама души, ще ви е необходим само малък резервоар, докато за същата къща с четирима души ще ви е необходим двойно повече вода. Добро правило е да започнете с минимум 90 литра вода и след това да добавите още 40 литра за всеки човек. Ако смятате, че проблемът е в размера на вашия бойлер, може да се наложи да говорите с водопроводчик за инсталиране на по-голям бойлер.

Защо топлата ми вода свършва бързо
Защо топлата ми вода свършва толкова бързо? 3

Счупена потопяема тръба

Потопяемата тръба гарантира, че студената вода се изтласква до дъното на резервоара за вода във вашия бойлер, за да бъде затоплена. Ако тръбата за потапяне не работи правилно или е счупена, студената вода остава в горната част на резервоара и се смесва с горещата вода, подавана през крановете. Това понижава общата температура на водата и въпреки че не означава, че топлата вода свършва, означава, че водата, която получавате, не е особено гореща.

Трябва да проверите системата си за гореща вода?

Мислите ли, че може да се наложи да проверите системата си за гореща вода? Свържете се с нашия екип в techove-varna.com ВиК услуги като за целта трябва да попълните и изпратите формуляра за запитване. Ние сме тук, за да ви помогнем с всички проблеми, свързани с газовата и водопроводната инсталация, с които може да се сблъскате, и можем да ви запознаем с възможните проблеми, които са причина да получите студен шок по средата на душа. Свържете се с нас днес.

4.2/5 - (9 votes)